Konstnär Anna Ni


Välkommen till min sida.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag heter Anna Nilsson, fri som konstnär efter ett 40 årigt yrkesliv som lärare i förskolan. Jag  bor i Veberöd på Romeleåsens norra sluttning. Jag har alltid varit kreativ, skapat och fortbildat mig på olika sätt. 1995 blev jag varse om att livet är alldeles för kort och oförutsägbart för att slösas bort. Året efter började jag på Lunds konstlinje. Efter 3 års utbildning fick jag som konstnär en grund att stå på, nu vågade jag visa mina bilder och utställningarna blev fler. Jag känner stor glädje när andra fastnar för mina bilder och jag överlämnar dem med värme till nya ägare. Inspiration till mitt skapande kan jag få vid långa promenader längs Österlens stränder. Ljuset är skiftande varje gång. Mycket i naturen ger mig ideer. En taggig kastanj känns lika intressant som en skir ros. Att fånga färg och form blir en utmaning. Jag söker ljus och skugga i föremålen för att göra bilden harmonisk. Just nu jobbar jag med en serie bilder på detaljer från ett gammalt hus. Här fångar jag ljus och skugga i rostig metall och vindpinade träväggar. Kameran är ett stöd i mitt bildskapande. Akvarellfärg och skisser använder jag också. Detta material är grunden för mina bilder. Jag är även en liten samlare av material som jag hittar på stranden. Av detta har jag börjat tillverka fantasi-skulpturer i olika storlekar. (Detta ligger numera staplat i lådor för framtida skapelser)

Min atelje finns på Österlen vid Sandby strand. Här har familjen fritidshus som även är min utställningslokal framförallt under påsken.

Jag är medlem iSvenska Konstnärsförbundet, SK  http://www.konstnarsforbundet.se   En riksteckande konstnärsförening. Jag har bl a varit med och arrangerat utställningar på Borregården utanför Borrby, även inbokat påsk 2018.

Österlen Syd, som är en intresseförening för näringsidkare i sydöstra Skåne.Här har jag nyligen blivit medlem i nätverket                                                                                 <a href=”http://www.osterlensyd.se/”>Österlen Syd</a>

Jag är medlem i Nordiska Akvarellsällskapet. http://www.nordicwatercolour.orghttp://nasforum.org                                            

Jag är ansluten till Bildkonst Upphovsrätt i Sverige, BUS. http://www.bus.se  Läs mer om deras arbete.

Jag kan nås på mobiltel: 0706 835 133    mail: annani@hotmail.se

Mitt målande är inspirerat av följande citat:

”Det finns så mycket i vår värld för oss alla,
om vi bara har ögon att se det med,
hjärta att älska det
och insikt att ta vara på det lilla ögonblicket.”

–!!–

Senaste inläggen